Utvalgt – fortellinger for ungdom om mennesker i Bibelen

I Utvalgt gjøres bibelske personer aktuelle og levende for ungdommer. Her får du noen smakebiter (inkl lydfil) og opplegg til alle fortellingene.

Utviklet med støtte fra Størst av alt – trosopplæring i Den norske kirke.

Boken
Utvalgt er en bok som tar utgangspunkt i tolv sentrale bibelske skikkelser. Forfatter Helga Samset og illustratør Ellen Lande Gossner har forsøkt å komme under huden på menneskene det fortelles om: Hvem var Jona? Hvordan var det å være Lea og vite at Jakob var mer glad i søsteren enn i henne? Hva tenkte Maria da Jesus gjorde sitt første under? Gjennom 18 lettleste og tankevekkende illustrerte fortellinger tegner de et bilde av hvordan det er å være menneske – og utvalgt. Boken er rangert blant de 100 beste av Leser søker bok. Fortellingene finnes også som lydfiler innlest av forfatter Helga Samset.

Forslag til bruk
Til hver av bokens fortellinger er det laget forslag til hvordan historiene kan brukes i trosopplæringsarbeidet: i lederkurs, på leir eller med konfirmanter. Fortellingene kan brukes enkeltvis, og er ment som supplement og inspirasjon i trosoppæringsarbeidet.
Fokus i trosopplæringsopplegget er på livstolkning, livsmestring og troshistorie. Om hva det vil si å være utvalgt. Og om hva disse bibelske fortellingene kan si oss i dag.

Relaterte ressurser