Lys våken

La 11-åringene få oppleve en kirke som rommer alle – hele døgnet, hele livet!

LYS VÅKEN – adventsnatt i kirken, er en unik mulighet til å være med å vise at kirken er et sted der barna hører hjemme.

Det ble lansert ny Lys våken logo høsten 2015, som pryder t-skjortene. Men den gamle logoen kan selvfølgelig brukes videre!

Arrangementet gir også mulighet for alle menigheter å arrangere et tiltak som skal nå bredden i en aldersgruppe, uansett funkjsjonsnivå. Navnet Lys våken handler ikke om at vi skal være våkne hele natta, men at vi skal være våkne overfor det som skjer i oss og rundt oss. Vi skal være våkne overfor Gud, hverandre og oss selv. Ikke minst kan vi oppleve at Gud er Lys våken for oss.

De fleste menigheter gjennomfører Lys våken natt til første søndag i advent. Advent handler jo nettopp om lyset som kom til verden. Dette skal vi feire – i tillegg til at 1. søndag i advent markerer starten på et nytt kirkeår.

PLANLEGGING

Tidsplan
Det kan være ulik lengde på arrangementet Lys våken. Derfor er det laget opplegg for tre ulike samlinger:

Lørdag kl 10 til søndag (bokmål) / Laurdag kl 10 til søndag (nynorsk)
Lørdag kl 12 til søndag (bokmål) / Laurdag kl 12 til søndag (nynorsk)
Lørdag kl 16 til søndag (bokmål) / Laurdag kl 16 til søndag (nynorsk)

Tips fra andre menigheter
Få flere tips ved å lese om hva andre menigheter har gjort.

Sikkerhet
Før dere arrangerer Lys våken, må dere å tenke igjennom hva som kan gå galt, hvor sannsynlig det er og hva dere kan gjøre for å unngå dette. Begynn med å foreta en risikoanalyse. Se hvordan dette ble gjort i Botne kirke, Holmestrand: Risikoanalyse Botne kirke. Les også og bli kjent med Sikkerhetsprosedyrer for Lys våken.

FORSLAG TIL ULIKE AKTIVITETER UNDER LYS VÅKEN-HELGEN

Lys våken-sangen:

Her finner du Lysvåken-sangen. Se LysVåken-sangen tekst, noter og akkorder på bokmål og nynorsk. Kun akkorder: Lysvåken akkorder.

INNHOLD

Fokus på klima, miljø og rettferdighet.

Vil dere lage Lys våken med fokus på klima, miljø og rettferdighet, er de laget Lysvåken for verden (bokmål) / Lysvaken for verda (nynorsk) Det er også mange forslag til aktiviteter, sanger og samlinger om Kirkerommet (bokmål) / Kyrkjerommet (nynorsk).

Fokus på misjon og diakoni.

Vil dere ha misjon og diakoni som tema for LysVåken, finnes det mange tips her: Misjon og diakoni (bokmål) Misjon og diakoni (nynorsk). Få tips og forslag på hvordan dere kan bruke tidebønn under helgen: TideBønn (nynorsk).

Fortellinger, forkynnelse og filosofisk samtale.

Gudstjeneste

Lys våken avsluttes gjerne med en gudstjeneste. Se Tips til gudstjeneste (bokmål) og forslag til Gudstjenesteliturgier (bokmål) / Gudstenesteliturgiar (nynorsk). Norges KFUK-KFUM har også laget konkrete tips til gudstjenestearbeid med barn: Liturgisk verksted.

Salmer

Salmeressurs til Lys våken finner du her.

Kode B:

En del menigheter arrangerer Kode B i etterkant. Da kan det være lurt å la barna bli kjent med Kode B. Her finner du forslag til hvordan: Bli kjent med Kode B og Invitasjon til KodeB.

Litt av en jobb:

Se filmen NRK laget om barn som prøver seg i presteyrke. En fin informasjonsfilm om hva kirken kan være, og hvordan det er å jobbe i den!

Litt av en jobb

OBS! Nedenfor er den nye Lys våken logoen og det produseres bl.a. nye t-skjorter. Den gamle logoen kan selvfølgelig brukes videre!

Nettsiden lysvåken.no legges ned i løpet av 2016. Ønsker du å henvise til en publikumsside så bruk kirken.no.

Her kan du bestille materiell til Lys våken.

Her kan du lage invitasjoner, plakater, brevark og andre trykksaker.


Last ned logoen:

DNK_lysvaken_logo_RGB_Liggende

PDF:  stående eller liggende.
PNG:  stående eller liggende


Last ned mønster:

DNK_Lysva╠èken_m├©nster_Farge_1

DNK_Lysva╠èken_m├©nster_Farge_2Lilla: PDF | PNG
Gul: PDF | PNG
Blå: PDF | PNG
Sort: PDF | PNG
Hvit: PDF | PNG
Alle farger: PDF

 


Alle logoer og mønster i forskjellige format:

En samlet mappe med logoer og mønster i ai- og tiff-format (til bruk i designprogram) og i pdf- og png-format (som vist over) kan lastes ned som zip-fil her.

 

NB: Husk å oppgi fotograf hvis dere bruker et av disse bildene.

Klikk på bildet for å se stor utgave. Høyreklikk deretter og velg «lagre bilde».

 

Oslo 2015125 Lys Våken i Østenstad Kirke. Foto: Lars Myhren Holand

Foto: Lars Myhren Holand

 

ansiktsmaling-lys-vaken

Foto: Lars Myhren Holand

Oslo 2015125 Lys Våken i Østenstad Kirke. Foto: Lars Myhren Holand *** Local Caption *** Copyright Lars Myhren Holand 2015. All rights reserved. This image is licensed for use by "Den Norske Kirke" Contact: lars.m.holand@gmail.com for further licensing.

Foto: Lars Myhren Holand

Relaterte ressurser