Kjønn og seksualitet

Laget av: Skeiv ungdom | Varighet: Ikke relevant | Alder : , , , , , | Publisert: 6. november 2017

Kategorier :

Kunnskap for og i møte med barn og unge

 

Voksne som jobber med barn og unge bør ha kunnskap om kjønn og seksualitet. Alle barn og unge skal føle seg velkommen uavhengig av kjønnsidentitet, kjønnsuttrykk og seksuell orientering.

Skeiv ungdom har utviklet ressurser for konfirmasjonsledere og andre som jobber med barn og unge i Den Norske Kirke og noen ressurser de kan bruke i møte med barn og ungdom.

Identitet, kjønn og seksualitet er et hefte rettet mot alle som jobber med barn og ungdom, f. eks. gjennom fritidsklubb, organisasjonsarbeid, idrett og liknende. Heftet gir tips til hvordan man best mulig kan møte barn og ungdom som bryter med forventninger til kjønn og seksualitet.

Mannen, kvinnen og meg er et hefte om de av oss som er transkjønnet, rettet både mot dem som jobber med ungdom og ungdom selv. Heftet inneholder bl.a. informasjon om kjønnsbekreftende behandling, og juridiske rettigheter.

Skeiv sexhåndbok handler om sex, seksuell helse og seksuelt overførbare infeksjoner. Heftet er beregnet på alle ungdommer, uavhengig av seksuell orientering.

Et skeivt blikk på rus og helse er en informasjonsbrosjyre om rus og psykisk helse med et skeivt perspektiv. Heftet tar bl.a. for seg minoritetsstress og ulike hjelpetiltak, samt tips til hvordan man kan håndtere stress og press.

For mer informasjon se skeivungdom.no

 

Relaterte ressurser

Søk i ressursene

Skriv inn ditt søkeord her, i neste steg kan du filtrere resultatene på alder og kategorier.

Søk i kategorier og alderstrinn